אני מאוד אוהבת מרקי פירה למיניהם, מרק בטטה, מרק כרישה ותפו"א, תירס ומה לא. הפעם רציתי לשתף אתכם המרק פטריות בגרסה הטחונה, בליווי עירית וקרוטונים.
2 בצלים בינוניים קצוצים
2 שיני שום פרוסות
2 סלסלות פטריות שמפניון פרוסות
סלסלת פטריות יער לפרוסות
2 ליטר מרק עוף או מים רותחים+1.5 כפות מרק עוף
50 גרם חמאה
4 כפות שמן זית
1 שמנת לבישול 15%
1/2 כוס יין לבן חצי יבש
מלח, פלפל
צרור עירית קצוצה
אופן ההכנה
ממיסים את החמאה יחד עם שמן הזית, אך תזהרו שהחמאה לא תישרף.
מטגנים בחמאה את הבצל עד להזהבה.
מוסיפים למחבת את השום וחצי מהפטריות. מערבבים ומטגנים כ-5-7 דקות.
מוסיפים יין, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-3 דקות על אש גבוהה על מנת לאדות את האלכוהול.
מוסיפים מרק העוף ותבלינים, ומרתיחים.
מבשלים על אש קטנה כ-20 דקות, ואל תשכחו לכסות.
מוסיפים לסיר שמנת לבישול, מערבבים, ומכבים את האש.
מרסקים בבלנדר את המרק עד לקבלת מרקם חלק.
מוסיפים למרק את החצי השני של הפטריות הפרוסות ומבשלים כ-3 דקות.
לפני ההגשה מפזרים מעל מעט עירית קצוצה וקרוטונים.
/ / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / /
פוליסמן אולגה